Siirry sisältöön
87c871828a3d65baaaf2360cb0b1d0e9

Bilovit-bergamotin eteerinen öljy - 1000 ml

Normaalihinta €106,38
Myyntihinta €106,38 Normaalihinta €144,61
Info
Salviaöljy
Bergamottiöljy - ominaisuudet

Bergamotin eteeristä öljyä käytetään lääketieteessä sen antibakteeristen, sienilääkkeellisten, tulehdusta lievittävien, kipua lievittävien, limaa irrottavien ja diureettisten ominaisuuksien vuoksi. Tämän öljyn hengityshoidot ovat tehokkaita keuhkojen ja ylähengitysteiden infektioiden hoidossa. Bergamottiöljyä suositellaan suuren antiseptisen linaloolipitoisuutensa ansiosta kasvohoitoihin seborreasta, aknesta ja muista iho-ongelmista kärsiville. Lisäksi suuvedenä käytettynä bergamottiöljy auttaa torjumaan kurkkutulehduksia ja pahanhajuista hengitystä.

Se sopii erinomaisesti ruoansulatusjärjestelmälle, edistää ruoansulatusta ja tukee mahalaukun toimintaa. Bergamottiöljy on turvallinen ja luonnollinen eteerinen öljy, joka sopii hyvin terveyden ylläpitämiseen ja hyvän olon edistämiseen. On kuitenkin tärkeää huomioida, että iholle käytetty bergamottiöljy lisää herkkyyttä auringonpolttamille. Tästä syystä vältä tuotetta käyttäessäsi voimakasta auringonvaloa.

Bergamottiöljyllä on monia lääkinnällisiä käyttötarkoituksia, ja se auttaa torjumaan liiallista hikoilua, peräpukamia, herpestä sekä bakteeri- ja sieni-infektioita. Sitä käytetään laajalti myös kosmetiikassa, sillä se vaikuttaa erinomaisesti ihoon ja hiuksiin, ja säännöllinen käyttö antaa niille elinvoimaa ja luonnollista hehkua. Sitä suositellaan akneen taipuvaiselle iholle, sillä se lievittää tulehdusta hellävaraisesti ja ehkäisee epäpuhtauksien leviämistä. Käytä pientä määrää bergamottiöljyä lisäämällä muutama tippa kantoöljyyn tai voiteeseen. Voit lisätä hieman öljyä myös shampoon, mikä auttaa torjumaan hiusten liiallista rasvoittumista ja antaa hiuksille miellyttävän tuoksun. Käytä bergamottiöljyä ulkoisesti, sillä se ei sovellu nautittavaksi. Sitä voidaan käyttää hierontoihin, hengityshoitoihin, hauteisiin ja kylpyihin, mutta ei koskaan ennen suoraa auringolle altistumista!

Raaka-aineen alkuperä: Bergamotti on Italiasta peräisin oleva kasvi, ja sen nimi liittyy Bergamon kaupunkiin. Sitä viljellään myös Costa Ricassa, Marokossa ja Norsunluurannikolla.

INCI: Citrus Aurantium Bergamia -hedelmäöljy

Vaikutus: antiseptinen, virkistävä, mielialaa kohottava, rentouttava.

Tuoksu: sitrushedelmäinen, katkera ja kukkainen, Earl Grey -teen tuoksu.

Väri: vaalean- tai tummanvihreä

Merkintä

Suositeltu käyttö: hierontaan, hengityshoitoihin, kylpyihin, diffuuseriin.

Vasta-aiheet: Saattaa ärsyttää herkkää ihoa. Älä käytä haavoihin tai ärtyneelle iholle. Ei sovellu lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville naisille.

Yhteensopivat öljyt: amyris, laventeli, lehmus, patsuli