Siirry sisältöön
8e938dc577987f00ef752b9698ccb30e

Bilovit koivun eteerinen öljy - 10 ml

Normaalihinta €3,43
Myyntihinta €3,43 Normaalihinta €4,28
Info

Beržų aliejus yra produktas, išgaunamas iš cukrinio beržo žievės. Kruopščiai apdorojus gaunamas vertingas aliejus, kurio sudėtyje yra salicilo rūgšties, metilo salicilato, betuleno ir betulenolio. Jis turi daugybę privalumų. Jis kovoja su bakterinėmis ir grybelinėmis infekcijomis, nes pasižymi priešuždegiminiu poveikiu. Jis turi stimuliuojamąjį poveikį, o malonus gaivus kvapas aktyvina nervų sistemą. Dažnai naudojamas medicinoje ir kosmetologijoje odai apsaugoti ir jos pH tonizuoti.

Beržų aliejus - savybės

Beržų eterinį aliejų ant odos rekomenduojama naudoti praskiestą. Jis puikiai tiks kaip tonikas, įtrinamas aliejus ar mišinių sudedamoji dalis. Beržų aliejus taip pat naudojamas inhaliacijoms sergant kvėpavimo takų ligomis. Jis pasižymi dezinfekuojamosiomis oro, medžiagų ir paviršių savybėmis. Jo galima dėti į dantų pastą. Gerbėjai vertina jo poveikį kaip masažinio aliejaus. Tokiu pavidalu jis padės nuo neuralgijos ir raumenų bei sąnarių skausmo. Savo savybes jis taip pat atskleidžia maudantis vonioje su jo priedu.

Pats cukrinis beržas (dar vadinamas vyšniniu beržu) auga Apalačų kalnuose ir Europoje, o žievė, iš kurios išgaunamas aliejus, yra tamsiai pilka ir suskilinėjusi. Cukrinio beržo eterinis aliejus gerai dera su daugumos spygliuočių, taip pat su sandalmedžio, palisandro ir citrusinių vaisių aliejais. Nuostabu, kad jis taip pat dera su žolelėmis - ramunėlėmis, mėtomis ir melisomis. Originalus derinys - beržų aliejus su petražolėmis. Stipriausią poveikį jis turi derinamas su smilkalų aliejumi.

Cukrinio beržo eterinio aliejaus savybes sunku išvardyti. Indėnai jį vertino kaip sutraukiančią ir priešuždegiminę priemonę. Šiais laikais jis naudojamas įvairiais anksčiau minėtais būdais. Vonioje jis mažina patinimą ir mėšlungį. Jį įvertins reumatu sergantys žmonės. Jis padeda gydyti bakterijų ir grybelių sukeltas odos problemas. Jis puikiai stimuliuoja kraujotaką ir šildo. Masažuojant cukrinio beržo žievės aliejumi, sustiprėja kraujotaką stimuliuojantis poveikis, oda tampa sveika ir stangri. Ne veltui šis eterinis aliejus naudojamas brandžiai odai skirtoje kosmetikoje. Žmonės, kenčiantys nuo peršalimo, gripo ar galvos skausmų, mėgsta jį naudoti inhaliacijoms ir kaip karštą kompresą, nes jis pasižymi priešuždegiminiu poveikiu ir malšina galvos skausmus. Esant virškinimo problemoms, rekomenduojamas pilvo masažas. Jis paskatins virškinimą ir nuramins virškinimo sutrikimus. Atminkite, kad negalima jo nuryti ar tepti neskiesto ant odos.

Žaliavos kilmė: Šaltinis: beržas kilęs iš Kanados.

INCI: Betula Lenta žievės aliejus

Veiksmai: antiseptinis, nuskausminamasis, šildomasis, raminamasis, atsikosėjimą lengvinantis.

Kvapas: saldžiarūgštis, aštrus.

Spalva: šviesiai geltona, bespalvė

Pastaba: galva

Rekomenduojama naudoti: masažui, vonioje, difuzoriuje, inhaliacijoms.

Kontraindikacijos: Gali dirginti jautrią odą. Pirmą kartą naudojant atlikite vietinį testą. Nenaudoti esant žaizdoms ar sudirgimui. Netinka vaikams, nėščiosioms ir žindančioms moterims.

Suderinami aliejai: kedrų, sandalmedžio, rožmedžio, citrinų, melisų, kopaibos/.