Bilovit kumina-eteerinen öljy - 10 ml
Bilovit kumina-eteerinen öljy - 10 ml
Meillä on se varastossa! ( 20 )

💚 Jo yli 30 000 asiakasta luottaa Herboraan – pyrimme tarjoamaan markkinoiden parhaimpiin kuuluvia hintoja!
Kuminanų eterinis aliejus išgaunamas iš džiovintų ir susmulkintų Cuminum cyminum augalo sėklų. Dėl tinkamų derliaus nuėmimo ir gamybos metodų (distiliavimo vandens garais) ekstraktas išlaiko daug vertingų augalo savybių, tačiau yra koncentruotas (todėl labai stiprus). Nors kuminai gerai žinomi kaip prieskonis, eterinio aliejaus egzistavimas, deja, nėra toks akivaizdus.
Kuminų aliejus - savybės
Kuminų sudėtis yra turtinga, tačiau pagrindinė cheminė medžiaga yra kuminaldehidas. Jis pasižymi šildomosiomis savybėmis ir padeda malšinti raumenų bei sąnarių skausmą. Aliejus pasižymi stipriu antimikrobiniu poveikiu, padeda gydyti kvėpavimo takų infekcijas (įkvėpus) ir odos infekcijas (ypač grybelines). Jį galima naudoti ant nedidelių žaizdų ir įdrėskimų, valant odą ir skatinant gijimo procesą.
Kartu su švelniu pilvo masažu jis gali natūraliai padėti spręsti pasikartojančias virškinimo problemas (pvz., dieglius ar pilvo pūtimą). Produktas taip pat naudojamas kosmetikoje - kaip valomųjų kaukių arba naminio sutraukiamojo toniko sudedamoji dalis. Jis skaistina odą, mažina spalvos pokyčius ir gerina odos tonusą.
Jis pasižymi unikaliu kvapu - šiltu, aštriu, šiek tiek žemišku ir riešutiniu, daugelio laikomu jausmingu. Dažnai vartojamas esant nerviniams sutrikimams - mažina nerimą ir stresą, grąžina ramybę. Jis padeda palaikyti ramų miegą ir gali sumažinti pasikartojančius galvos skausmus. Jis gerai dera su aštriais kvapiaisiais aliejais, tačiau turėtų būti naudojamas saikingai - gali lengvai užgožti bet kokį aromatą.
Žaliavos kilmė: Kuminai, dar vadinami romėniškaisiais kmynais, yra vienmečiai augalai. Jie natūraliai paplitę Viduržemio jūros regione. Šiuo metu kuminai auga tik pasėliuose.
INCI: Cuminum cyminum sėklų aliejus.
Poveikis: priešuždegiminis, gerinantis virškinimą, malšinantis skausmą.
Aromatas: aštrus, vyriškas, jausmingas, žemiškas.
Spalva: geltona, auksinė
Pastaba: bazinė
Rekomenduojama naudoti: masažui, inhaliacijoms, voniai, difuzoriuje.
Kontraindikacijos: gali dirginti jautrią odą. Prieš naudodami pirmą kartą atlikite vietinį testą. Netinka nėščioms moterims ir jaunesniems nei 6 metų vaikams.
Suderinami aliejai: kalendrų, pankolių, pipirmėčių, žiemkenčių

