Siirry sisältöön
30556c796fd6ca110dfe4c20633189c1

Bilovit May Chang -eteerinen öljy - 10 ml

Normaalihinta €3,23
Myyntihinta €3,23 Normaalihinta €4,01
Info

May chang -öljy valmistetaan Lauraceae-heimoon kuuluvan trooppisen Litsea cubeba -puun hedelmistä. Kasvi on peräisin Kiinasta, mutta sitä kasvaa myös muissa Aasian maissa, kuten Indonesiassa ja Taiwanissa. Poikkeuksellisten ominaisuuksiensa vuoksi may changia kutsutaan ”rauhaöljyksi”. Sen tuoksu on kevyt, raikas mutta samalla makea ja lämmin, ja siinä on hienovaraisia myskin vivahteita. Se voi muistuttaa sitruunaruohoa, mutta on hieman miedompi ja samalla monivivahteisempi.

May chang -öljyn ominaisuudet

Öljyn pääasiallinen ainesosa on sitraali (enintään 85 %), jolla on antimikrobisia ominaisuuksia ja joka torjuu tehokkaasti bakteereja. Öljyllä on tulehdusta ehkäiseviä ja antiseptisiä ominaisuuksia, joita arvostavat varmasti kaikki, joilla on sekaiho, rasvainen iho tai akneen taipuvainen tai muuten ongelmallinen iho. Se puhdistaa ja virkistää ihoa tehokkaasti sekä säätelee talineritystä kuivattamatta ihoa liikaa.

May chang -öljy voi lievittää yskää ja helpottaa lievien infektioiden, kuten flunssan, oireita ainakin hengitysteissä: se vähentää nuhaa, virkistää ja antaa energiaa. Kipeille lihaksille levitettynä se antaa hellävaraisen mutta miellyttävän viileyden tunteen, lievittää kipua ja poistaa jännitystä.

Aromaterapiassa käytetty may chang vaikuttaa erinomaisesti: se kohottaa mielialaa ja parantaa oloa, torjuu masentuneisuutta ja antaa energiaa. Sitä voi käyttää kylvyssä tai hieronnassa, mutta se toimii erinomaisesti myös hengitettynä. May chang valitaan usein sen tuoksuominaisuuksien vuoksi. On hyvä muistaa, että se ei ainoastaan peitä epämiellyttäviä hajuja vaan myös neutraloi niitä.

Raaka-aineen alkuperä: Kasvi on peräisin Etelä-Kiinan meren alueelta. Se kasvaa laajalti monilla samankaltaisen ilmaston alueilla.

INCI: Litsea Cubeba -hedelmäöljy

Vaikutus: antiseptinen, tulehdusta ehkäisevä, kipua lievittävä, masennusta ehkäisevä.

Tuoksu: mausteinen, sitrushedelmäinen tuoksu.

Väri: keltainen

Tuoksunuotit: sydännuotit

Suositeltu käyttö: hierontaan, kylpyyn, inhalaatioon, diffuuseriin.

Vasta-aiheet: ei saa käyttää haavoille tai ärtyneelle iholle. Ei sovi lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville naisille.

Yhteensopivat öljyt: geranium-, laventeli-, neroli- ja ylang-ylang-öljyt.