Bilovit fenkoli-eteerinen öljy - 10 ml
Bilovit fenkoli-eteerinen öljy - 10 ml
Meillä on se varastossa! ( 20 )

💚 Jo yli 30 000 asiakasta luottaa Herboraan – pyrimme tarjoamaan markkinoiden parhaimpiin kuuluvia hintoja!
Fenkoliöljy saadaan sarjakasvien (Apiaceae) heimoon kuuluvan Foeniculum vulgare -kasvin, jota kutsutaan fenkoliksi, siemenistä. Käytössä on kaksi lajiketta - karvas (Foeniculi amari fructus) ja makea (Foeniculi dulcis fructus). Vaikka ne ovat samankaltaisia, niiden koostumuksessa on pieniä eroja. Tuoksu muistuttaa lakritsin tai aniksen tuoksua, on yrttinen, hienovaraisen makea ja hieman kamferimainen. Se tuo epäilemättä luonnetta mihin tahansa tilaan ja vaikuttaa myönteisesti mielialaan.
Fenkoliöljy - ominaisuudet
Fenkoliöljyn koostumus on monipuolinen, mutta pääroolissa on anetoli (jota on jopa 80 %), joka ei ainoastaan anna öljylle sen tuoksua vaan on myös erinomainen antiseptinen aine ja antioksidantti. Se sopii erinomaisesti pienten viiltojen, haavojen ja kasvojen ihon epäpuhtauksien hoitoon.
Luonnollista öljyä voidaan käyttää menestyksekkäästi inhalaatioissa - se stimuloi hengitysteiden limakalvoja ja helpottaa liman irtoamista. Se on korvaamaton infektioiden aikana - helpottaa hengittämistä ja antaa raikkaan olon, mikä edistää nopeaa toipumista sairauden aikana. Fenkoliöljyä käytetään yleensä ruoansulatusjärjestelmää tukevissa lääkkeissä ja ravintolisissä sekä kosmetiikan valmistuksessa. Suosikkivoiteita kannattaa rikastaa muutamalla tipalla tätä öljyä - vaikutus voi yllättää.
Koska kyseessä on eteerinen öljy, on mainittava myös sen aromaterapeuttinen vaikutus. Se on vaikuttava - fenkoliöljy rauhoittaa, rentouttaa hermoja, edistää rentoutumista ja parantaa henkistä suorituskykyä. Kylpy, johon on lisätty muutama tippa tätä tuotetta, virkistää tehokkaasti ja miellyttävästi sekä auttaa poistamaan fyysistä ja henkistä väsymystä.
Raaka-aineen alkuperä: Lähde: Foeniculum Vulgare on laajalle levinnyt Välimeren alueelta Länsi-Aasian kautta Nepaliin.
INCI: Foeniculum Vulgare -öljy
Vaikutus: virkistävä, antiseptinen, limaa irrottava, rentouttava.
Aromi: makea, pippurinen, hieman lakritsia muistuttava
Väri: värittömästä vaaleankeltaiseen
Huomautus: pään väri
Suositeltu käyttö: hierontaan, kylpyyn, inhalaatioihin, diffuusorissa.
Vasta-aiheet: Älä käytä haavoihin tai ärtyneelle iholle. Ei sovi raskaana oleville eikä imettäville naisille.
Yhteensopivat öljyt: kanelinkuoriöljy, kuminaöljy, kuminaöljy, lehmusöljy.

