Bilovit petitgrain-eteerinen öljy - 10 ml
Bilovit petitgrain-eteerinen öljy - 10 ml
Meillä on se varastossa! ( 20 )

💚 Jo yli 30 000 asiakasta luottaa Herboraan – pyrimme tarjoamaan markkinoiden parhaimpiin kuuluvia hintoja!
Petitgrainöljy saadaan karvasappelsiinipuun (Citrus aurantium amara) lehdistä. Myös muut arvokkaat öljyt - appelsiini- ja neroliöljy - saadaan samasta puusta: ensimmäinen hedelmien kuorista ja toinen kukista. Vaikka joskus näitä öljyjä pidetään samanarvoisina, ne eroavat toisistaan suuresti. Eivät ainoastaan koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan, vaan myös tuoksultaan. Petitgrainöljyllä on ainutlaatuinen, helposti tunnistettava aromi, jossa yhdistyvät raikkaat, kukkaiset, mausteiset ja ruohomaiset vivahteet sekä hienovarainen sitrushedelmien jälkimaku.
Petitgrainöljy - ominaisuudet
Sillä on rikas kemiallinen koostumus - tärkeimmät ainesosat ovat linalyyliasetaatti (enintään 65 %) ja linalooli (noin 20 %). Uutteella on voimakas antiseptinen vaikutus, joten sitä voidaan levittää pieniin haavoihin ja viiltoihin. Se vaikuttaa myös keskushermostoon, rentouttaa ja vähentää stressin aiheuttamia somaattisia oireita (esimerkiksi sydämentykytystä ja käsien vapinaa).
Öljy säätelee talineritystä (eikä samalla kuivata ihoa liikaa) ja kiinteyttää ihoa erinomaisesti, joten se sopii vaativan sekaihon ja rasvaisen ihon hoitoon. Se ravitsee, uudistaa ja virkistää sameaa ja väsynyttä ihoa - lisää vain muutama tippa tuotetta suosikkikosmetiikkaasi. Sitä voidaan käyttää myös hiusten (erityisesti rasvoittuvien hiusten) huuhteluaineena - se deodoroi ja virkistää hiuksia erinomaisesti.
Aromaterapiassa käytettynä se kohottaa mielialaa, antaa energiaa ja virkistää. Kylvyn tai hieronnan aikana se vähentää hermostuneisuutta ja rauhoittaa samalla ihoa uudistaen. Säännöllinen aromaterapia voi auttaa vähentämään masennusta, ahdistusta tai unettomuutta - petitgrainöljy puhdistaa ilmapiirin sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti.
Raaka-aineen alkuperä: Karvasappelsiini on peräisin Kaakkois-Aasiasta, jossa sitä viljellään eniten.
INCI: Citrus aurantium -lehtiöljy
Vaikutus: rauhoittava, rentouttava, tonisoiva.
Aromi: raikas, makea, hieman kirpeä, kukkaisella ja puisella pohjalla.
Väri: värittömästä vaaleankeltaiseen
hajuste.
Suositeltu käyttö: hierontaan, kylpyyn, inhalaatioon, diffuuseriin.
Vasta-aiheet: ei saa käyttää haavoihin tai ärtyneelle iholle. Ei sovellu raskaana oleville tai imettäville naisille. Saattaa olla fototoksinen.
Yhteensopivat öljyt: sypressi-, sitruunaeukalyptus-, patsuli- ja salviaöljy.

