Siirry sisältöön
48c75ab8fe3db555c4264201a34f3ca4

Bilovit-suitsukkeen eteerinen öljy - 30 ml

Normaalihinta €15,42
Myyntihinta €15,42 Normaalihinta €21,82
Info

Aromaterapiassa olibaanin eteeristä öljyä kutsutaan usein öljyjen kuninkaaksi. Aiemmin sitä käytettiin tärkeimmissä uskonnollisissa seremonioissa ja hengellisissä harjoituksissa, ja nykyään hyödynnetään sen poikkeuksellista tuoksua ja hoitavia ominaisuuksia. Uute saadaan käsin kerätyistä ja lajitelluista olibaanipuukasvin (Boswellia) hartseista. Vaikka erilaisia kasvilajeja on yli 20, öljyn valmistukseen käytetään pääasiassa Boswellia serrata -lajia.

Olibaaniöljy - ominaisuudet

Olibaaniöljyllä on voimakas biologinen aktiivisuus. Sillä on antibakteerisia ja sienilääkkeellisiä ominaisuuksia - sitä voidaan käyttää antiseptisena aineena pienten haavojen puhdistamiseen, mutta se sopii erinomaisesti myös infektioiden aikana. Diffuusorissa käytettynä se puhdistaa ilmaa, auttaa poistamaan ylimääräistä limaa ja helpottaa hengittämistä sekä nopeuttaa toipumista.

Paikallisesti käytettynä öljy voi lievittää monia nivelvaivoja, kuten rappeumaa ja reumasairauksia. Tutkimukset osoittavat, että se vähentää tulehdusvälittäjäaineiden määrää, turvotusta ja kipuoireita sekä parantaa liikkuvuutta - erityisesti hieronnan aikana. Tuote sopii erinomaisesti myös ihonhoitoon, sillä se ravitsee ja kosteuttaa ihoa syvältä. Se parantaa ihon kuntoa, antaa sille hehkua ja vaalentaa arpia. Se tukee kehon solujen toimintaa ja edistää uusiutumista, joten sitä kannattaa ehdottomasti käyttää kylpemisen yhteydessä.

Tämä on hyvin omaleimainen, aistillinen ja salaperäinen tuoksu - hartsinen, mausteinen ja puumainen, raikkaalla ja hieman hedelmäisellä vivahteella. Se vähentää jännitystä ja ahdistusta sekä virkistää. Se palauttaa rauhallisuuden tunteen aiheuttamatta uneliaisuutta. Se kohottaa mielialaa ja parantaa oloa sekä helpottaa keskittymistä. Terveydelle hyödyllisten ominaisuuksien ja täyteläisen, monimutkaisen tuoksun yhdistelmän ansiosta uutteesta tulee kiistatta todellinen "öljyjen kuningas".

Raaka-aineen alkuperä: Öljy saadaan pääasiassa Intiassa kasvavan Boswellia serrata -puun kuivatetusta hartsista. Se tunnetaan myös olibaaniöljynä ja olibanumina.

INCI: Boswellia serrata -öljy

Vaikutus: rauhoittava, lievittää astman oireita, parantaa arpien väriä.

Tuoksu: puumainen, balsaminen, hieman terävä ja hedelmäinen

Väri: vaaleankeltainen

Tuoksunuotti: pohjanuotti

Suositeltu käyttö: hierontaan, inhalaatioon, kylpyyn ja diffuusoriin.

Vasta-aiheet: Saattaa ärsyttää herkkää ihoa. Ensimmäisellä käyttökerralla on tehtävä paikallinen testi. Älä käytä haavoille tai ärtyneelle iholle. Ei sovi lapsille, raskaana oleville eikä imettäville naisille.

Yhteensopivat öljyt: sypressi-, sitruuna-, ruusupuu- ja palo santo -öljyt.